Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.12.2016 12:14:49
Deli članek:

Zadnji preživeli je doma! Zdravniki šokirali: Spet bo igral nogomet, če ... (foto)

Brazilija je z navdušenjem pozdravila nogometaša, ki se je po tragični letalski nesreči pred nekaj dnevi prebudil iz kome.

Poročali smo že o tem, da se je Neto v kolumbijski bolnišnici srečal s policistom, ki ga je v razbitinah našel kar 6 ur po strmoglavljanju bolivijskega letala. No, kmalu za tem pa se je brazilski branilec odpravil na nov polet, in sicer proti rodni Braziliji, kjer ga je pričakala navdušena množica. 

Zbrali so se tako navijači Chapecoenseja kot ostali ljubitelji nogometa in nasploh Brazilci, ki jih je tragedija globoko prizadela. Junaka so želeli videti, se ga dotakniti, mu zaželeti čim bolj uspešno nadaljnje okrevanje. Prizori so bili sijajni, kot si verjetno lahko predstavljate in kot pričajo fotografije. 

Ob tem pa je spregovoril tudi Edson Stakonski, zdravnik, ki bo za Neta zdaj skrbel v bolnišnici v domačem Chapecu. "Ali bo ponovno igral nogomet? Po dokumentaciji iz Kolumbije in po prvih pregledih tukaj ni nobena poškodba taka, da bi mu to preprečevala. Vendar mu bo uspelo le v primeru, da bo potrpežljiv in da bo imel ogromno volje," je dajal. 

Verjetno si že lahko predstavljate prizore ob morebitni vrnitvi (ne)srečnega Neta v ekipo, ki se zdaj počasi postavlja na noge z igralci, ki niso potovali, in z napovedanimi okrepitvami.