Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
16.12.2016 18:49:50
Deli članek:

Fifa ni uslišala pritožbe svojega obsojenega prevarant

Reuters

Nič ne bo od zmanjšanja prepovedi …

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zavrnila pritožbo nekdanjega predsednika Nemške nogometne zveze Wolfganga Niersbacha, ki je želel spremembo kazni - enoletne prepovedni delovanja v nogometu na nacionalni in mednarodni ravni. Funkcionar si je prepoved prislužil zaradi sporne dodelitve svetovnega prvenstva 2006 v Nemčiji.

Etična komisija Mednarodne nogometne zveze je nekdanjemu predsedniku Nemške nogometne zveze Wolfgangu Niersbachu v zvezi z afero dodelitve svetovnega prvenstva 2006 v Nemčiji 25. julija letos za leto dni prepovedala delovanje v nogometu na nacionalni in mednarodni ravni. Niersbach je bil sicer član sveta Fife in izvršnega odbora Uefe, kot šef nemške zveze DFB pa je že novembra lani odstopil s položaja.

Prepoved je Fifa Niersbachu izrekla, ker 65-letniku ni uspelo, da bi se ravnal po etičnih merilih Fife v "primernem obsegu" in sporočil nepravilnosti. Niersbach je bil ob organizaciji svetovnega prvenstva 2006 v domeni Nemčije podpredsednik organizacijskega komiteja.

Nemec je takoj po razglasitvi odločitve sporočil, da odstopa od vseh svojih funkcij v nogometu, tudi iz sveta Fife in izvršnega odbora Uefe. Že lani je Niersbach ob začetku afere odstopil tudi kot predsednik Nogometne zveze Nemčije, mednarodne funkcije pa je opustil po današnji odločitvi Fife.