Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
16.12.2016 15:55:18
Deli članek:

Srca navijačev osvojil mladi privrženec angleškega prvoligaša (video)

Mladi navijač Sunderlanda, ki boleha za hudo obliko raka, je dočakal nepozaben trenutek.

Sredi tedna sta se v 16. krogu angleške lige pomerila Sunderland in Chelsea, še pred tekmo pa so gledalci na tribunah in nogometaši obeh ekip pozdravili prav posebnega navijača rdeče-belih.

Bradley Lowery je petletni deček, ki boleha za hudo in redko obliko raka. Hitro je postal veliki junak tamkajšnje javnosti, na ogrevanju pa se je lahko družil s svojimi junaki in njihovimi nasprotniki. Med drugim je v živo spoznal Jermaina Defoa, Cesca Fabregasa in Diega Costo, preizkusil pa se je celo v streljanju enajstmetrovke, ki je bila sicer nekoliko prilagojena, in dosegel zadetek proti rezervnemu vratarju londonskega Chelseaja Asmirju Begoviću. To, da je dosegel zadetek v dresu Sunderlanda na domači zelenici, je bila namreč ena od njegovih velikih želja.

Poleg tega si je za praznike žele, da bi prejel kolikor je možno božičnih čestitk. Tako so ga že prvi dan zasuli z 11.000 čestitkami, skupno pa jih je do zdaj na njegov naslov s celega sveta prišlo že več kot 30.000.

Da bi mu čim bolj olajšali boj s to zahrbtno boleznijo, pa so številni nogometni navdušenci in tudi nogometaši sami sprožili zanimivo akcijo. Želijo si, da bi bil njegov zadetek proti Begoviću izbran za najlepšega v angleški premier ligi v mesecu decembru.