Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
28.10.2016 12:19:30
Deli članek:

Barcelona bo zaplet s predsednikom španske lige reševala na sodišču

vszi

Katalonska velikanka je proti predsedniku španske La Lige vložila tožbo.

Konec tedna je bila na Mestalli na sporedu tekma med Valencio in Barcelono, tekma pa bo očitno še nekaj časa burila duhove. Ne zaradi razburljive končnice, ko je v zadnjih sekundah obračuna Barcelona z enajstmetrovke dosegla zadetek za končnih 3:2, temveč zaradi dogodka, ki je sledil tik po zadetku.

Gostje so namreč ob robu igrišča proslavljali zadetek, v skupino pa je priletela plastenka, ki je zadela peterico nogometašev Barcelone. Če je večina pričakovala stroge ukrepe s strani vodstva lige, se je močno zmotila. Valencia je bila namreč kaznovana s 1500 evri, posebno opozorilo pa so si prislužili gostje. "Obnašali so se nedopustno. Plastenka je zadela enega, še štirje, ki jih ni zadelo nič, pa so počeli stvari, ki bi bile normalne, če bi jih zadelo kaj precej hujšega. V pravilniku sicer ni člena, po katerem bi jih bilo mogoče kaznovati, toda njihovo vedenje jih kot igralce diskvalificira in osramoti samo po sebi," je ostro zapisala zveza in dodala, da so bile nedopustne tudi provokacije nekaterih nogometašev, ki so izzvale prav tako nedopustno metanje plastenke.

To so bile besede, ki so zelo zmotile vodstvo Barcelone, zato se je slednje odločilo, da bo proti predsedniku španskega prvenstva Javierju Tebasu na najvišje špansko športno sodišče vložilo tožbo. "Izjave, ki se navezujejo na reakcijo nogometašev, povzročajo še več napetosti. Izjave Tebasa so neodgovorne in neprimerne za športnega funkcionarja," je dejal predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Ob tem so pri Barceloni v izjavi za javnost med drugim zapisali: "Pravico bomo poiskali tudi pri državnem sekretarju za šport in pri vrhovnem svetu za šport. Ob tem se želi naš klub tudi v popolnosti ograditi od predsednika lige Tebasa; na tem mestu ga javno označujemo za nekredibilnega in izrekamo popolno nezaupnico tako njemu osebno kot njegovemu vodenju.