Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 28.10.2016 08:51:47

Čustveno sporočilo završkega kluba: Težko je najti besede …

Grega Wernig
Položnice se kopičijo, ne zmoremo več! S temi besedami so svojo drastično odločitev pojasnili v Zavrču, kjer so spisali sila čustveno pismo javnosti.

Završke nogometne pravljice je konec. Vsaj za zdaj. In bržčas za kar nekaj let. Potem ko je finančno stanje po hudih zdravstvenih težavah Mirana Vuka postalo katastrofalno slabo, se je vodstvo kluba odločilo za najbolj drastično potezo. Zavrč je izstopil iz 2. SNL, kar pomeni, da bo moral, če bo seveda želel, v članskem nogometu spet začeti z dna. Na završki spletni strani so navijačem namenili čustveno sporočilo, v katerem so pojasnili, da kaj drugega sploh ni bilo možno.

"Težko je najti besede, ko se zaveš, da bodo le-te prizadele tiste, zaradi katerih obstajaš. Nogomet je igra, ki združuje ljudi. Ta igra je našemu kraju dala nekaj več. Nogomet v Zavrču ni združeval le Zavrčanov – z občudovanjem so nas gledali tudi v drugih krajih po Sloveniji in svetu, z veseljem prihajali na tekme in čakali na vnovično presenečenje, ki ga je pripravil palček med elito," so uvodoma zapisali Haložani.


NE MOREMO SI VEČ METATI PESKA V OČI
"Vsega lepega je enkrat konec. Po treh čudovitih letih smo ponovno zapluli v 2. slovensko nogometno ligo in od tod plujemo navzdol. Ne zmoremo več. Tukaj ne gre za rezultatsko krizo, ki je zgolj posledica spleta okoliščin. Ponovno smo, kot že tolikokrat, ekipo sestavljali do zadnjega prestopnega dne, čemur je botrovalo predvsem finančno stanje in rang tekmovanja v novi sezoni. Ekipo smo močno pomladili – dejansko je večina kakovostnih nogometašev iz okoliških krajev prestopila v sosednje, močnejše in (v zadnjem obdobju) atraktivnejše klube. Izpad v nižjo ligo je pustil močne posledice – večina igralcev, s katerimi smo imeli sklenjene pogodbe in dogovorjene prodaje, je lahko klub zapustila brez odškodnine, za prekinitev sodelovanja se je odločilo (pre)mnogo sponzorjev, število gledalcev iz tekme v tekmo pada. Prišli smo do trenutka, ko si ne moremo več metati peska v oči, ne moremo iskati novih in novih izgovorov in se slepiti," so nadaljevali v Zavrču.

"Prišli smo do točke, ko ne vidimo izhoda – finančno stanje je slabo, položnice se kopičijo. Zaradi vsakotedenskih novih in novih finančnih obremenitev smo sprejeli zelo težko odločitev, ki je za dane razmere vendarle najbolj razumna, poštena in moralna – do nogometašev, navijačev in nogometa kot takšnega. Odločili smo se, da s člansko ekipo, zaradi nezmožnosti plačevanja obveznosti, nepreklicno odstopamo od tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi v tekmovalni sezoni 2016/17. Upamo, da bomo s tem ukrepom uspešno sanirali finančno luknjo in 120 mladim nogometašem naše nogometne šole omogočili nemoteno treniranje in tekmovanje. Odločitev, ki je bila sprejeta s strani Športnega društva Zavrč je težka predvsem zaradi vas – simpatizerjev našega kluba, ki ste bili zraven zmeraj, ko smo Vas potrebovali. Prepričani smo, da nas boste razumeli in ostali tudi sedaj, ko Vas bomo potrebovali še bolj kot prej," so še zapisali pri klubu, pri katerem je nekaj časa igral celo sloviti Albert Riera

Značke: nk-zavrč, 2.-snl

Članki iz rubrike