Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.10.2016 14:08:08
Deli članek:

Kako je bil golobradi Ronaldo na pragu Arsenala, a...

Še ena zgodba iz rubrike kaj bi bilo, če bi bilo. Še preden si je nadel rdeči dres Manchester Uniteda je bil Cristiano Ronaldo dvakrat v trening centru Arsenala. A topničarji na čelu z Arsenom Wengerjem za najstnika niso želeli seči (pre)globoko v blagajno.

Kot razlaga lovec na talente Damien Comolli je bilo tam na prelomu tisočletja, ko je Ronaldo dvakrat prišel v kamp Arsenala. A...

"Prvič, ko sem videl Ronalda, je bilo na enem izmed mladinskih turnirjev, ko mu je bilo petnajst let. Ko sem ga spremljal, sem si sam pri sebi dejal Kdo za vraga je to? Ob polčasu tekme sem poklical svoj kontakt na Portugalskem in mu dejal, da sem pravkar videl fenomen. Vse od Thierryja Henryja nisem videl takšnega talenta. V Arsenalov trening center je prišel dvakrat. Tega nihče ne ve. Srečal se je z Henryjem, ki je bil njegov idol. Toda ko bi morali urediti prestop, ni bilo denarja."

Le pol leta kasneje je Ronaldov klub Sporting pričel sodelovanje Man Unitedom. Sodelovanje, ki je Portugalca pripeljalo med Rdeče vrage. Vse ostalo je zgodovina bi lahko zapisali.