Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
14.10.2016 11:17:29
Deli članek:

Mancini o incidentu z Balotellijem: Bil je premočan, sploh ga nisem mogel premakniti

Nekdanji trener Manchester Cityja Roberto Mancini je pojasnil incident, zaradi katerega naj bi Mario Balotelli zapustil vrsten sinje modrih.

Italijanski strateg Roberto Mancini je problematičnega rojaka Maria Balotellija k Manchester Cityju zvabil leta 2010, tri leta kasneje pa je nogometaš Anglijo zamenjal z Italijo. Razlog za selitev naj bi bil fizični obračun med trenerjem in njegovim varovancem, kar pa ni čista resnica. Takrat so v javnosti pojavile številne fotografije s treninga, ki pa so pokazale povsem napačno sliko.

"Na treningu sem dejal igralcem, naj ne delajo neumnih prekrškov nad Gaelom Clichyjem, ker se je ravno vračal po poškodbi. Nato pa ga je grobo pokosil Mario. Bil sem besen," je šele zdaj razkril Mancini in nadaljeval: "Prijel sem ga za dres in ga želel odriniti, ampak je bil enostavno fizično premočan. Sploh ga nisem mogel prestaviti. Po fotografijah si je verjetno vsak mislil, da je prišlo do pretepa, ampak v resnici ni bilo nič."

Kot je še zatrdil italijanski strateg, to ni bil razlog, da se je Balotelli poslovil. Problematični nogometaš, ki danes brani barve Nice, je prišel v konflikt z nekaterimi soigralci, zaradi česar se v Manchestru ni počutil tako, kot bi si sam želel. "Zaradi karakterja se je sprl z nekaterimi soigralci in si želel oditi v Italijo. Razočaran sem bil nad njegovo odločitvijo, saj bi lahko v Angliji zelo uspel."