Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.09.2016 17:29:05
Deli članek:

Ker je predsednika označil za rasista, so ga suspendirali

Profimedia

Turški nogometni prvoligaš Antalyaspor je zaradi spornega zapisa na Instagramu suspendiral zvezdnika Samuela Eto'oja.

Uprava Antalysporja se je za to potezo odločila, potem ko je Eto'o, ki je v karieri trikrat osvojil ligo prvakov (dvakrat z Barcelono in enkrat z Interjem), na družabnem omrežju zapisal: "Morda me nekateri ljudje ne spoštujejo, ker sem črn, ampak jaz ne želim biti pod ravnijo, ki sem jo že dosegel. V tem športu sem že 18 let." Ob tekstu je Kamerunec objavil še seznam vseh lovorik, ki jih je osvojil - skupaj kar 18.

Kmalu po objavi se je na sestanku vodstva kluba odločalo o usodi igralca, ki je bil naposled odstranjen iz prve ekipe. Kot je mogoče razumeti, je Eto'ojev zapis neposredno sporočilo predsedniku kluba, ki je pred kratkim izjavil, da niti en igralec ne more biti nad ekip in vsak mora vedeti, kakšna je njegova vloga v moštvu. Pri tem je imel v mislih predvsem 35-letnega kamerunskega napadalca.

Predsednik se je ob Eto'oja obregnil po slabem začetku sezone, Antalyaspor je namreč po štirih krogih z remijem in tremi porazi na predzadnjem mestu na lestvici.

Samuel Eto'o je v svoji karieri doslej nastopal za Real Madrid, Leganes, Espanyol, Mallorco, Barcelono, Inter, Anži, Chelsea, Everton, Sampdorio in Antalyaspor.