Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
20.09.2016 20:43:04
Deli članek:

Ne le hodi, zdaj igra na najvišjem nivoju (video)

vszi

Vsekakor ena bolj ganljivih zgodb v zadnjih letih in še en dokaz, da je življenje res nepredvidljivo, polno vzponov in padcev, z voljo pa se da premostiti tudi na videz nepremostljive ovire. Fabio Pisacane je še en dokaz, da je življenje čudež. Potem ko so mu zdravniki dejali, da najbrž ne bo več hodil, je včeraj debitiral v elitni italijanski nogometni ligi.

Ko je bil Fabio Pisacane star 14 let, so mu diagnosticirali Guillain-Barréjev sindrom, ki ne le da je ogrozil njegovo kariero, ampak je zaradi paralize padel celo v komo. Govorili so mu, da ne bo več normalno hodil, da naj pozabi na kariero, a takrat mladi Italijan se ni dal, z neverjetno trmo se je vrnil na nogometne zelenice, včeraj pa le dočakal tisto, o čemer je sanjal od malih nog.

Ko je včeraj pri tridesetih le dočakal debi v elitni italijanski ligi in je njegov Cagliari s 3:0 premagal Atalanto, so ga izdala čustva. Po licih so mu tekle solze, neko veliko, neverjetno popotovanje je bilo namreč pri koncu. "Ko sem zvedel, da bi lahko zaigral na tej tekmi, so mi šle skozi glavo vsi tisti dogodki iz preteklosti. Spomnil sem se na vse težave, ki sem jih moral prebroditi in kako nikoli nisem odnehal prav zaradi tega trenutka. Nikoli nisem odnehal, niti za eno samo samcato sekundo. Enostavno sem vedel, da sem tega sposoben in hvala dragemu bogu, da mi je uspelo."

Potem se je še enkrat vrnil na tisti skoraj tragičen dan pred več kot poldrugim desetletjem. "Ko sem se tistega jutra prebudil, sem bil paraliziran, enostavno se nisem mogel premakniti. Resnosti situacije sem se zavedel šele ob prihodu v bolnišnico, kasneje pa sem padel v komo. Dejali so mi, da verjetno nikoli več ne bom mogel hoditi. Takrat se je začela moja največja tekma v življenju. Nikoli nisem želel niti pomisliti, da ne bom mogel več igrati nogometa, saj sem si srčno želel uspeti in uspel sem." Kapo dol, mojster...