Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.09.2016 17:18:12
Deli članek:

Norveški 'čudežni deček' ne igra, a vseeno služi bajne denarce

Sedemnajstletni norveški nogometaš Martin Odegaard že nekaj časa velja za 'čudežnega dečka'.

Kariero je začel pri domačem Strømsgodsetu, s petnajstimi leti je postal najmlajši nogometaš, ki je igral v norveškem prvenstvu - in tudi najmlajši strelec.

Pri šestnajstih ga je v svoje vrste zvabil madridski Real, ki je zanj odštel slabe tri milijone evrov.

Toda v dobrem letu in pol pri Realu še ni pokazal ničesar omembe  vrednega. Mnogi so mnenja, da je Real z njim naredil odlično marketinško potezo, toda fantova plača vseeno govori nekoliko drugačno zgodbo.

Odegaard, ki je za člansko moštvo galaktikov do zdaj odigral vsega 32 minut, namreč na teden zasluži približno 95 tisoč evrov. Številka, od katere se kar zavrti v glavi. Za kako visoko vsoto gre, pove podatek, da precej igralcev svetovnega formata, ki imajo v svojem klubu zelo pomembno vlogo, prejme precej manj od 17-letnega Norvežana.

Recimo tedenska plača najboljšega strelca angleške premier lige v zadnji sezoni Harryja Kana pri Tottenhamu znaša približno 35 tisočakov manj. Enako kot Kane pri Arsenalu zasluži branilec Hector Bellerin, le malenkost več od njiju pa recimo znaša prejemek Liverpoolovega vezista Emreja Cana.

Odegaardov soigralec Isco se mora zadovoljiti s skoraj 25 tisočakov nižjo tedensko plačo.

Unitedov Anthony Martial prejme 75 tisoč evrov, njegov soigralec Luke Shaw pa 80 tisoč. Celo Barcelonin vezist Ivan Rakitić ni plačan toliko kot Odegaard. Njegova tedenska plača je šest tisočakov nižja od Norvežanove.