Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.09.2016 17:26:54
Deli članek:

Ena bolj nehumanih kazni razveljavljena: Boateng si lahko oddahne

Nogometaš Kevin-Prince Boateng si lahko oddahne. Za gesto, ki je ganila ves svet, je bil najprej kruto kaznovan, toda zdaj so mu kazen vseeno razveljavili.

Ganski vezist je na tekmi z Granado dosegel zadetek,  po golu pa se ni veselil, ampak je raztegnil majico, na kateri je pisalo "Forza Italia 27. 08. 16". S tem je želel poslati sporočilo podpore Italiji in žrtvam, ki so bile posledica uničujočega potresa prejšnji teden. Italijanska in španska javnost sta njegovo potezo sprejeli z velikim odobravanjem, španska nogometna zveza pa ga je kaznovala. 

Ker je v španski ligi na zelenicah strogo prepovedano izražati nenogometna sporočila, je Boatenga doletela kazen: ena tekma neigranja in 3000 evrov kazni. "Razumel bi, če bi šlo za reklamo ali politično sporočilo, toda to ... To sem naredil iz srca in seveda bom plačal. Ampak to bi storil še enkrat, pa čeprav bi moral plačati 6000 evrov. Upam, da jih bodo dali vsaj žrtvam potresa," je takrat sporočil Boateng.

Ob izreku kazni so se na špansko nogometno zvezo zgrnile številne opazke, da gre za povsem nehumano kazen in očitki ljudi so bili seveda več kot zgolj upravičeni. Pri španski zvezi so seveda opazke slišali in se odločili, da nepravično kazen razveljavijo, Boateng bo tako lahko za svoj Las Palmas zaigral že v naslednjem krogu, ko bo trenutno vodilna ekipa lige gostovala pri Sevilli.