stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 02.09.2016 17:14:14

Nekdanji nogometaš Mure: Komaj sem preživel. Voznik je umrl, predsednik je v komi

Grega Wernig
Se še spomnite Nebojše Vučićevića, ki je v 90. letih prejšnjega stoletja igral za Muro in mariborski Železničar, v letih 2007 in 2009/10 pa je sedel na klopi Nafte?

Nekdaj odlični nogometaš Partizana je kar malce izginil iz javnega življenja, zdaj se je v njem znova pojavil, vendar zaradi grozljivega razloga. 

Danes 54-letni trener je namreč v Etiopiji doživel hudo prometno nesrečo, po kateri, kot pravi sam, je imel velikansko srečo, da jo je sploh preživel. 


"Prišel sem v Addis Ababo (glavno mesto Etiopije op. p.), kjer sem se dogovarjal o prevzemu tamkajšnjega kluba. Ko sem se končno dogovoril o prevzemu, sem naslednji dan krenil v 300 kilometrov oddaljeno mesto, kjer je bila ekipa na pripravah. Vozili smo se 250 kilometrov in takrat sem se, sploh ne vem zakaj, odločil, da se pripnem, kar mi je na koncu rešilo življenje," je svojo zgodbo začel Vučićević. 

"Nek otrok je stekel čez cesto, voznik je pritisnil na zavoro in volan umaknil v eno stran, v nameri, da se otroku izogne. Trikrat smo se prevrnili. Voznik je umrl, direktor kluba je v komi, jaz pa imam počeno kost v roki in bolečine v vratu. Le goli sreči se lahko zahvalim, da sem ostal živ. Zdi se mi, da sem se ponovno rodil. Če ne bi bil privezan, bi zagotovo umrl," je nadaljeval nekdanji nogometaš Mure.

"Fizično se počutim dobro, čeprav imam poškodovano glavo in roko. Bil sem na pregledih, zdravniki so vztrajali, da moram nositi opornico za vrat in da mi bodo dali roko v gips, toda sam tega nisem želel. Okreval bom tudi brez tega. Res je, da roke še ne morem iztegniti, toda počasi gre na boljše," je zaključil Vučićević.

Članki iz rubrike