Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

dm, am
dm, am
0 02.09.2016 15:17:21

Rodolfo Vanoli: Izdali so me, užalili so Vanolija kot človeka

Arsen Perić
Olimpija je danes dobila novega trenerja, naloge se je lotil Luka Elsner, bivši trener zeleno-belih Rodolfo Vanoli pa se ob razpletu dogodkov počuti izdanega.

Italijanski strateg je v pogovoru za udineseblog.it spregovoril o odhodu iz Olimpije, bil je zelo piker, iz njegovih besed pa se da razbrati, da je nad razpletom dogodkov v taboru zmajev več kot samo razočaran.

"Pred mesecem dni so se pojavile govorice, ki so povezovale trenerja Domžal s klopjo Olimpije. Naivno sem jih ignoriral, prepričan o zaupanju, ki mi ga je vedno kazal predsednik Mandarić. Toda očitno so bile govorice resnične, glede na to, kako hitro so ga poklicali na moje mesto," se je Rodolfo Vanoli najprej dotaknil imenovanja Luka Elsnerja za novega stratega zeleno-belih. 

Italijan, ki je vsakič ob negativnem rezultatu Olimpije poudarjal, da je veliko težavo pri njegovem delu predstavljalo dejstvo, da so mu novi nogometaši kapljali en za drugim, se je ob prepozno kadrovanje obregnil tudi tokrat: "Rekel bom le, da smo odšli na priprave s šestimi nogometaši prve ekipe in desetimi mladimi, pri čemer smo čez 10 dni imeli tekmo v ligi prvakov. Vseeno sem delal zelo mirno, nedvomno pa smo iz lige prvakov izpadli zaradi pomanjkanja igralcev, ob katerem sem celo moral na igrišče poslati letnika 98."



Vanoli je nadaljeval pogovor v pikrem tonu. "V prvenstvu sem nato zmagal trikrat zapored, bil sem prvi na lestvici in iztržil sem remi v Mariboru, kljub pomanjkanju nogometašev. Kljub temu so torkovi časopisi vedno govorili o ogroženosti mojega delovnega mesta. Na neki točki sem predsedniku povedal, kaj si o tem mislim. In to je rezultat," je bil italijanski strokovnjak brez dlake na jeziku. 

"Tukaj sem se naučil, da za treniranje kluba na taki ravni ne smeš nikomur gledati v obraz. Vedno sem imel ogromno zaupanja v Mandarića, ki mi je ves čas govoril, da sem njegova najboljša izbira, toda bil sem izdan. Ostalo mi bo le veselje, da sem pripeljal naslov v Ljubljano po 21 letih, a tudi ogromno grenkobe, kajti užalili so Vanolija kot človeka," je ogorčeno poudaril Vanoli. 

Za konec pa je Italijan s svojo izjavo zelo presenetil in bo zagotovo dvignil marsikatero obrv v štajerski prestolnici: "Tukaj sem želel osvojiti še en naslov, ker so mi to onemogočili, bom to skušal narediti z neko drugo ekipo. Vem, da me cenijo v Mariboru in to me zelo veseli."

Članki iz rubrike