Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
31.08.2016 13:15:59
Deli članek:

Boatenga zaradi podpore Italiji doletela stroga kazen

Kevin-Prince Boateng se je tudi na zadnji tekmi Las Palmasa vpisal med strelce in po golu Italiji poslal sporočilo podpore, zdaj pa bo zaradi tega precej strogo kaznovan.

Španska nogometna zveza ni pokazala nobene milosti do nekdanjega nogometaša Tottenhama, Milana in Schalkeja. Kevin-Prince Boateng je pred začetkom letošnje sezone okrepil vrste Las Palmasa, ki je tudi po zaslugi Ganca na vrhu španske lige in celo pred Barcelono ter Realom.

Na zadnji tekmi je Boateng k visoki zmagi nad Granado (5:1) prispeval zadetek, po golu pa se ni veselil, ampak je raztegnil majico, na kateri je pisalo "Forza Italia 27. 08. 16". S tem je želel poslati sporočilo podpore Italiji in žrtvam, ki so bile posledica uničujočega potresa prejšnji teden. Italijanska in španska javnost sta njegovo potezo sprejeli z velikim odobravanjem, zdaj pa je španska nogometna zveza razkrila kazen za njegovo sporočilo.

Ker je v španski ligi na zelenicah strogo prepovedano izražati nenogometna sporočila, bo moral Boateng počivati eno tekmo, poleg tega pa bo moral plačati še 3000 evrov kazni. "Razumel bi, če bi šlo za reklamo ali politično sporočilo, toda to ... To sem naredil iz srca in seveda bom plačal. Ampak to bi storil še enkrat, pa čeprav bi moral plačati 6000 evrov. Upam, da jih bodo dali vsaj žrtvam potresa," je sporočil Boateng.