Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.08.2016 11:55:17
Deli članek:

Ganjena Dalmacija: Veliki talent Hajduku podaril 300.000 evrov!

Ne samo da je izjemen mlad nogometaš, Tino-Sven Sušić ima očitno tudi glavo in srce na pravem mestu.

Tik pred iztekom prestopnega roka si je želel v tujino, še bolj pa ga je želel prodati njegov dosedanji klub, kultni splitski Hajduk. Legendarni splitski 'bili' so nujno potrebovali zaslužek, obetali so si okrog 3 milijone evrov, na mizi pa je kot najboljša ponudba ležala ponudba Genka v višini 2 milijona.

Da bi bila stvar za Hajduk še slabša, je nečak legendarnega Safeta Sušića imel sklenjeno pogodbo, po kateri bi mu pripadla slaba tretjina odškodnine, v tem primeru skoraj natanko 600 tisoč evrov. Hajduku bi tako ostalo 1,4 milijona, kar je bilo za potrebe splitskega kluba premalo. Rešitev? Nevsakdanja.

Ker zelo dobro ve, da bo v nadaljevanju kariere tako ali tako zaslužil veliko denarja, je Tino-Sven privolil v kompromis. Spisal je čustveno poslovilno pismo Hajduku in navijačem, pri tem pa ljubljenemu klubu praktično podaril 300.000 evrov. Hajduku je po podpisanem novem dogovoru od odškodnine pripadlo 1,7 milijona.

Sušićeva poteza je na Hrvaškem naletela na izjemen odziv, nekateri so ga celo označili za mladeniča brez primere. Čeprav je jasno, da ga je vodilo tudi nekaj lastnega interesa, saj bi mu utegnila pasti v vodo možnost za odhod v tujini, pa ne more biti nobenega dvoma, da je v veliki meri razmišljal tudi o dobrobiti kluba. Pohvale vredno.