Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.08.2016 17:59:46
Deli članek:

Besni Škoti našli izgovor, zakaj so izgubili v Ljudskem vrtu

Reuters

So zasluženo izpadli? Morda. Toda pri Aberdeenu so vseeno prepričani, da se jim je v Mariboru zgodila krivica.

Pri Aberdeenu se še niso sprijaznili z dejstvom, da so izpadli iz Evrope. Za Škote je bil usoden Maribor, ki je v Ljudskem vrtu po trdem boju slavil z 1:0. Odločitev o zmagovalcu je padla tik pred zdajci, ko so si gostje zabili skorajda komičen avtogol. Bolj kot lastna napaka jih je po tekmi pod Kalvarijo sicer jezilo dejstvo, da so tekmo končali le z desetimi. Jayden Stockley je v desetih minutah prejel dva rumena kartona zaradi pregrobega igranja s komolcem, posledično je moral predčasno pod tuš.

"V ključnih trenutkih so sodniki odigrali najpomembnejšo vlogo," je trener Aberdeena Derek McInnes po tekmi udaril po bolgarskemu sodniku Nikoli Popovu in njegovih sodelavcih: "Izključitev je bila naravnost smešna. Dvomim, da lahko še kje drugje v kakšni drugi državi vidiš kaj takšnega. Dva rumena kartona zaradi zračnega dvoboja! Nasploh se je sodnik že od samega začetka oglasil ob vsakem najmanjšem dotiku. Zelo hitro je zapiskal tudi enajstmetrovko, čeprav bi lahko pustil prednost. Tekme odločajo ključni trenutki in seveda je bila zgrešena enajstmetrovka natanko to, toda hkrati drži, da smo se morali boriti tudi s sodniki. Gol bi moral obveljati."

Kljub temu je McInnes našel tudi besedo pohvale za Maribor, ki je tekmo odigral v luči tragične smrti dveh svojih mladih nogometašev: "Pohvale Mariboru. Zaradi okoliščin je bil zanje to zelo zahteven večer."