Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.08.2016 15:00:52
Deli članek:

Konec ere, Berlusconi končno prodal Milan kitajskim bogatašem

Arhiv Svet24

Trideset let je bil prvi mož Milana, zdaj se je Silvio Berlusconi končno odločil umakniti.

Po tednih in mesecih takšnih in drugačnih namigovanj ter ugibanj je le napočil trenutek, po katerem so hrepeneli številni navijači Milana. Ta je dobil novega lastnika.

Potem ko je Silvio Berlusconi desetletja vladal rossonerom, iz njih najprej naredil najboljši klub na svetu, po upadu svoje finančne moči pa poskrbel, da so postali zgolj povprečni, je zdaj le dojel, da vse skupaj nima več smisla. Po poročanju La Gazzette dello Sport je prodal 99,93 odstotka lastniškega deleža Milana, in sicer kitajskim investitorjem z uradnim imenom Sino-Europe Investment Management Changxing, na čelu katerega je možakar po imenu Han Li.

Po pisanju rožnatega časnika je nekdanji premier Italije nekdanjega evropskega klubskega prvaka prodal za astronomskih 700 milijonov evrov. Hkrati so se Azijci obvezali, da bodo pokrili klubski dolg v višini 250 milijonov evrov, za nameček bodo v naslednjih treh letih v klub vložili dodatnih 350 milijonov evrov, od tega 100 milijonov evrov še v tem poletju, čeravno 15 milijonov evrov takoj in preostalih 85 milijonov evrov v 35 dneh. Podjetje Fininvest, ki je bil uradni lastnik Milana, je posel že potrdil na svoji spletni strani, na kateri je bilo zapisano, da je pogodba o prodaji podpisana, posel pa bo v celoti zaključen do konca leta.