Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.08.2016 10:38:33
Deli članek:

Dejan Stefanović udriha po Joseju Mourinhu

Arsen Perić

Status Bastiana Schweinsteigerja pri Manchester Unitedu ostaja velika neznanka, po besedah predsednika Spinsa Dejana Stefanovića bi Jose Mourinho za takšno početje v Sloveniji dobil visoko kazen.

Medtem ko se Nemec na družbenih omrežjih veselo zahvaljuje za rojstnodnevne želje v dresu rdečih vragov in ponosno gleda tekmo proti Evertonu, ga je Jose Mourinho postavil na stranski tir in tako zdaj trenira z rezervno ekipo. Med drugim se je na to početje portugalskega stratega in kluba odzval tudi Nemec Karl-Heinz Rummenigge, sicer prvi mož Bayerna. »Pri Bayernu še nikoli ni bilo takšnega primera. Sploh nisem mogel verjeti. Verjetno bodo nogometaši v prihodnje razmislili, ali se želijo pridružiti klubu, kjer mora nekdo oditi proti svoji volji,« je bil kritičen Rummenigge.

Na to temo se je v priznanem angleškem mediju BBC oglasil tudi predsednik Spinsa in član upravnega odbora FIFPro Dejan Stefanović, ki je Mourinhevo početje označil za ustrahovanje. »Če bi se to zgodilo v Sloveniji, bi Joseja Mourinha prijavili in zanj zahtevali najvišjo kazen, ker postavlja slab zgled. Očitno je, da to počne, da bi Bastianu vzel pogum. Na žalost veliko navijačev to sprejema,« je še dodal Stefanović in Schweinsterju svetoval, naj se obrne na sodišče ter zahteva kazen za Mourinha. Stefanović predlaga, naj United Schweinsteigerja vrne v prvo ekipo in mu omogoči, da z njim ravnajo enako kot z drugimi igralci. »Sam bi šel na sodišče, kazen je jasna. V primeru ustrahovanja je to največ tri leta zaporne kazni.«