Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2016 15:51:47
Deli članek:

Zenga na predstavitvi pri Wolverhamptonu: Takega kozla pa še ne!

Nekoč je bil izjemen vratar, danes je precej slabši trener, na svojem novem delovnem mestu pa se je Walter Zenga za začetek povsem osmešil.

Dolgoletni čuvaj mreže Interja in italijanske reprezentance se je trenerskega posla lotil leta 1998 v Združenih državah, veliko je deloval v Romuniji in na Arabskem polotoku, vodil Crveno zvezdo, v domovini pa je bil kot strateg precej neuspešen pri Palermu in Sampdorii.

To poletje ga je nekoliko presenetljivo najel angleški drugoligaš Wolverhampton in ga zdaj tudi predstavil javnosti, ob tem pa si je Zenga privoščil nastop, ki se mu smejijo tako v Angliji kot v Italiji. Kaj se mu ne bi, ko pa je nekdanji vratar na predstavitveni tiskovni konferenci ustrelil kozla brez primere.

Morda je šlo za slabo obvladanje angleškega jezika, manj verjetno za lapsus, mogoče pa je Zenga svoje naslovnike želel imeti preprosto za norce. Kakorkoli, privoščil si je nekaj neverjetnega, ko so ga novinarji vprašali, zakaj se je odločil za prihod in kakšno je njegovo mnenje o klubu, h kateremu je prišel.

"Ta klub je v Italiji vedno v mislih nogometnih navdušencev. Za nas je to največji angleški klub," je dejal in sprožil norčevanje tako angleških kot italijanskih medijev. Kot so dejali Angleži, je razumljiva želja ugajati, toda stvari postanejo povsem drugačne, kadar gre za tako pretiravanje.