Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.07.2016 19:40:44
Deli članek:

Pri enaintridesetih je odšel v nogometni pokoj

Reuters

Med letoma 2006 in 2014 je navduševal v dresu Liverpoola, pred dvema letoma pa se je odločil vrniti v domovino.

Govorimo o Danielu Aggerju, ki je v karieri nosil dres samo dveh klubov. Nazadnje je bil član danskega velikana Brøndbyja, kjer je začel kariero in kamor se je pred dvema letoma vrnil, ko je ta Liverpoolu zanj odštel štiri milijone evrov odškodnine.

Postavni danski branilec je za Redse nastopil na 232 tekmah in dosegel 14 golov, kultni Anfield pa je zapustil, ker ni našel skupnega jezika s takratnim trenerjem Brendanom Rodgersom. "Ni me cenil," je o omenjenem odnosu povedal Agger.

Po vrnitvi v svoj Brøndby je mislil, da bo še nekaj let lahko igral nogomet, toda zdaj se je odločil, da je njegove kariere nepreklicno konec - čeprav je star šele 31 let.

Agger je razkril, da so ga v to prisilile težave, ki jih ima zaradi nenehnega jemanja protibolečinskih tablet. Zdravje je postavil na prvo mesto, zato se je poslovil od nogometnih zelenic. "V karieri sem vzel preveč protibolečinskih tablet. Tega se zavedam in to je slabo. Toda s tem sem končal," je povedal Agger in nato razložil, kakšno izkušnjo ima za sabo.

Zgodilo se je, ko se je moštvo z avtobusom peljalo na derbi s FC Københavnom. Vzel je običajno dozo protibolečinskih tablet, ki so mu lajšale bolečine zaradi artritisa. Vendar jih je vzel skupaj s pijačo, ki vsebuje kofein.

Dejal je, da se sploh ne spomni, kaj se je dogajalo v prvem polčasu srečanja. Igrišče je zapustil po pol ure igre, pozneje pa celo padel v nezavest. Soočiti se je moral s spoznanjem da je po desetletnem jemanju analgetikov od njih postal skoraj odvisen.

"Opravil sem s tem cirkusom," je odločen Agger, ki je pred nekaj dnevi tudi uradno postavil nogometne čevlje v kot.