Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.07.2016 18:40:10
Deli članek:

Grozljivo: Demba Ba utrpel hudo poškodbo noge (video)

vszi

Poškodbe so nekaj, česar se vsak profesionalni športnik izjemno boji, toda te so na žalost sestavni del njihovega posla.

Tokrat je grozljivo poškodbo doživel Demba Ba. Francoski nogometaš senegalskih korenin od lanskega poletja igra na Kitajskem. Enaintridesetletni napadalec, ki je v preteklosti branil barve nemškega Hoffenheima, angleških West Hama, Newcastla, Chelseaja in turškega Bešiktaša, je takrat podpisal triletno pogodbo s kitajskim prvoligašem Shanghai Greenland Shenhuo.

V krstni sezoni je zanj na osemnajstih prvenstvenih tekmah zabil 14 golov, s tem dosežkom je tudi vodilni na ligaški lestvici strelcev. Navijači so seveda upali, da bo nadaljeval v podobnem slogu, vendar pa se je zgodilo tisto, česar mu ne privošči nihče.

V današnjem prvenstvenem obračunu z mestnim tekmecem Shanghaijem SIPG, ki ga je Shenhua dobila z 2:1, je utrpel hudo poškodbo noge, zaradi katere je moral v 72. minuti igrišče zapustiti na nosilih. V enem izmed dvobojev njegova noga ni zdržala in se je v predelu meč zlomila, kot bi bila iz kartona.

Grozljiv posnetek je hitro obkrožil svet, za zdaj še ni znano, koliko časa bo nekdanji senegalski reprezentant odsoten, mi pa mu lahko zaželimo čim hitrejše okrevanje.