Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.07.2016 17:36:36
Deli članek:

Ljupko: Petrović: Mariboru je uspel čudež

Drago Wernig - TAKA

Izkušeni srbski strateg na klopi Levskega ima o vijoličastih zelo visoko mnenje.

Odprava Levskega se je v Sofijo vrnila zadovoljna. Remi v Ljudskem vrtu je zadovoljil njihove ambicije, čeprav trener Ljupko Petrović pred povratno tekmo opozarja, da možnosti za napredovanje še naprej ostajajo izenačene.

"Čestitam igralcem za pošten boj, eni in drugi bi lahko zmagali. Morda smo bili mi za odtenek bližje, zlasti v končnici smo imeli dve obetavni situaciji, toda v odločilnih trenutkih smo bili premalo odločni in zbrani, vendar je hkrati res, da so jih imeli tudi gostitelji. Rezultat je aktiven, a vem, kaj nas čaka na povratni tekmi. Moramo zmagati in ne dobiti gola, kar bo zelo težko. Dvoboj bo vsekakor zahtevnejši, kot je bil v Ljudskem vrtu. Tako za nas kot tudi za Maribor, možnosti za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje so še naprej izenačene," je povedal izkušeni srbski strateg.

Marsikdo je od Maribora pričakoval boljšo podobo. "Spremljam slovenski nogomet in seveda tudi Maribor. Gre za ekipo, ki je s svojimi rezultati v zadnjih letih presenetila nogometno Evropo. To je res težko dosegljivo. Čudež. Morda sem tokrat res pričakoval nekoliko več, za nas je bilo še posebej dobro, ker učinek Salalicha ni bil takšen kot na nekaterih preizkušnjah, ki smo si jih ogledali," je pristavil trener Levskega.