Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
14.07.2016 15:56:42
Deli članek:

Če je to res, potem je Higuain nogometaš z največjo začetnico!

vszi

Argentinski nogometaš Gonzalo Higuain naj bi zavrnil nespodobno vabilo kitajskega kluba.

Pravijo, da je denar sveta vladar, ampak v primeru argentinskega nogometaša Gonzala Higuaina temu očitno ni tako. Nogometaš Napolija je dokazal, da nogometa ne igra zgolj zaradi denarja in zavrnil nemoralno ponudbo kitajskega kluba.

28-letni Argentinec je v najboljših letih, za njim pa je do zdaj izjemna kariera na klubskem nivoju. V treh različnih ligah in ravno toliko klubih je skupno dosegel že več kot 220 zadetkov, še posebej pa se je izkazal v lanski sezoni serie A, ko je v dresu Napolija dosegel 36 golov in podrl rekord po številu zadetkov v novejši zgodovini italijanskega prvenstva.

Tudi zaradi tega je postal tarča številnih večjih klubov po Evropi in tudi zunaj nje, v svojih vrstah pa si ga je močno želel tudi kitajski Hebei China Fortune. Gre za enega najbogatejših klubov na svetu, ki ima v svojih vrstah že Ezequiela Lavezzija, Gervinha, Stephaneja Mbio in Gaela Kakuto, nekdanji nogometaš River Plata in madridskega Reala pa se jim kot kaže ne bo pridružil. In to kljub temu, da so mu Kitajci ponudili megalomansko plačo v višini enega milijona evrov na teden. Na teden!

Higuain je namreč raje izbral vrhunski nogomet in tako raje ostal v Evropi, v tem prestopnem roku pa bo zagotovo eden najbolj vročih nogometašev. Časa za odhod na Kitajsko in lahek zaslužek bo imel še na pretek.