Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.06.2016 20:41:18
Deli članek:

Eva Carneiro zavrnila milijone, Mourinha želi videti na sodišču

Reuters

Eva Carneiro je še vedno v pravnem sporu s Chelseajem, po tem ko je po sporu z Josejem Mourinhom zapustila klub.

Še več, nekdanja klubska zdravnica Londončanov je danes zavrnila 1,5 milijonov evrov poravnave, kolikor ji je ponudil klub. Zdaj želi na sodišču videti portugalskega trenerja, ki je medtem prevzel vodenje Manchester Uniteda. Naj spomnimo, bilo je med tekmo Chelseaja in Swanseaja, ko je zdravnica stekla na igrišče, da bi pomagala Edenu Hazardu, Mourinho pa je za njo v portugalščini zakričal 'kur*ina hčerka'. Proti Portugalcu je vložila tudi tožbo zaradi spolne diskriminacije. Mourinho in Chelsea zagovarjata, da kletvica iz ust portugalskega stratega ni bila namenjena njej in da je v bistvu zakričal filho de puta (kur*in sin).

Na dan so pricurljali tudi dokumenti, v katerih so zapisane podrobnosti tožbe. Med drugim je zapisano, da je Mourinho od službe za odnose z javnostmi zahteval, da zdravnico odstrani s klopi, da jo prestavi k rezervni ali ženski ekipi, in da klub ni storil ničesar, ko so ji gostujoči navijači predvsem na tekmah Manchester Uniteda in West Hama namenili vulgarne vzklike. 

Prav tako ji v klubu očitajo, da je bila prezaposlena z ustvarjanjem lastne podobe. V to je vključen odnos s člani prve ekipe, kot je od zaposlenih v klubu ne odobravajo. Pri tem so kot primer navedli, da je v slavnem izzivu z ledeno vodo nominirala Branislava Ivanovića, prav tako sta se na seznamu znašla očitka, da je vedno iskala posebno mesto, kjer je bila vidna med televizijskimi prenosi in da je podpisovala avtograme.