Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 06.06.2016 12:51:26

Domžale ostale brez dolgoletnega člana

Darko Zec
m24.si
Nogometni klub Domžale in Darko Zec sta danes sporazumno prekinila sodelovanje, ki je trajalo več kot desetletje. Sedemindvajsetletni branilec, ki je bil v drugi polovici minule sezone tudi kapetan moštva, je z rumeni osvojil štiri lovorike, naslov državnega prvaka, naslov pokalnega prvaka in dva Superpokala, so sporočili kluba.

Kar 194 cm visoki nogometaš je v pravkar končanem prvenstvu odigral 23 tekem in dosegel dva gola. Potem ko je spomladi prevzel kapetanski trak in bil standardni član udarne enajsterice, je v zadnjih šestih kolih na igrišču prebil le nekaj minut ob koncu tekme proti Krki:"Po tako dolgem obdobju in vsem kar smo skupaj prestali, smo se z Darkom odločili, da je čas za slovo. V vseh teh letih smo se morda eden drugega tudi malce nasitili in navadili, kar pa v tekmovalnem športu, še posebej nogometu, ni najbolje," je ob prekinitvi pogodbe povedal športni direktor Matej Oražem.


"Vsake zgodbe je enkrat konec, a to hkrati pomeni tudi začetek nove. Po enajstih letih pride do določenega zasičenja in prišel je čas za nove izzive in cilje. Upam, da bom kmalu našel novo sredino in krenil v nove boje. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil soigralcem in ljudem v klubu, ki so mi skozi celotno obdobje stali ob strani in me podpirali v tako lepih kot težkih trenutkih," pa je ob slovesu dejal Zec.

Ta je je ob Kamniško Bistrico prišel poleti 2005, ko se je skupaj z vratarjem Nejcem Vidmarjem iz ljubljanske Olimpije preselil v kadetsko ekipo Domžal. Svojo prvo tekmo v najmočnejši slovenski ligi je odigral 15. avgusta 2007 proti Livarju iz Ivančne Gorice. Od takrat je v prvenstvu zabeležil 165 nastopov, kar ga na večni lestvici dvakratnih državnih prvakov uvršča na četrto mesto. K temu je dodal še 19 nastopov v slovenskem pokalu, enega v superpokalu in štiri v evropskih tekmovanjih. Skupaj je torej v rumenem dresu odigral 189 tekem in dosegel 14 golov.

Značke: domžale, zec

Članki iz rubrike