Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.05.2016 15:49:21
Deli članek:

Angleži: Čeferin med kandidati za predsednika Uefe

Nikola Miljković

Številni angleški mediji danes poročajo, da je med kandidati za novega predsednika Uefe tudi Slovenec Aleksander Čeferin.

Britanski mediji razkrivajo, da je med kandidati za novega predsednika Uefe tudi Aleksander Čeferin. Evropska nogometna zveza je od odstopa Michela Platinija, ki se je s tega mesta poslovil zaradi korupcijskega škandala, brez prvega moža, že jutri pa se bo izvršni odbor Uefe se bo sestal v Baslu, kjer bo odločal o naslednjih korakih in o razpisu ter pripravah na volilni kongres.

Angleški mediji še dodajajo, da je aktualni predsednik slovenske nogometne zveze in priznani odvetnik med favoriti za predsedniški stolček, njegova prednost pa naj bi bila ravno "čistost" in dejstvo, da ni bil nikoli povezan s kakšnim škandalom.

Med kandidati za bodočega predsednika Uefe Britanci omenjajo še generalnega sekretarja Uefa Teodora Teodoridisa (Grčija), predsednika nizozemske nogometne zveze in obenem podpredsednika Uefe Michaela van Praaga ter predsednika španske nogometne zveze Angela Maria Villarja.