Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.05.2016 13:06:49
Deli članek:

Pizarro bo še vztrajal

Perujski nogometni veteran Claudio Pizarro se kljub temu, da bo oktobra dopolnil 38 let, ne namerava posloviti od nogometnih igrišč. Z Werderjem je podaljšal pogodbo še za eno leto.

Perujski napadalec ima za sabo zelo solidno sezono, v kateri se je njegov klub komaj rešil izpada v drugo ligo, dosegel je namreč 14 golov, skupno jih je v Bundesligi dosegel že 190, kar ga uvršča na peto mesto lestvice najboljših strelcev vseh časov v nemškem elitnem prvenstvu.

Kot je pred časom dejal, ima največ zaslug za dolgo športno pot njegova preobrazba v smislu športnega življenja. Kot mlad je bil ljubitelj pizze in čokolade, nato pa je spremenil prehrano, kar se mu je po njegovih besedah obrestovalo.

Pizarro je v svoji domovini igral za Deportivo Pesquero in Alianzo iz Lime, leta 1999 se je preselil k Werderju, največ tekem pa je v nemški ligi med letoma 2001 in 2007 in letoma 2012 in 2015 odigral v dresu münchenskega Bayerna, za katerega je dosegel tudi največ golov, mrežo je zatresel kar 85-krat. Vmes je nekaj časa igral tudi za londonski Chelsea, kjer pa veliko priložnosti za igro ni dobival.