Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.05.2016 14:37:02
Deli članek:

Nekoč v Novi Gorici, zdaj pa na pragu novopečenega angleškega prvaka

Grega Wernig

Nekdanji napadalec Gorice vse bližje sanjskemu prestopu k Leicester Cityju.

Gianluca Lapadula je v sezoni 2013/14 navduševal v dresu Gorice. Takrat ga je slovenskemu prvoligašu posodila Parma, po propadu tega kluba, pa je prestopil v vrste Pescare. Ta igra v italijanski drugi ligi, Lapadula pa prepričljivo vodi na lestvici najboljših strelcev lige.

S svojimi igrami je nase opozoril številne evropske velikane, zdaj pa je na pragu sanjskega prestopa. Po poročanju angleških medijev naj bi z njim osebno stopil v stik trener Leicestra Claudio Ranieri in mu pojasnil cilje in ekipo za prihodnjo sezono, v kateri ga vidi tudi sam.

Angleški premier ligi je zelo naklonjen tudi napadalec, ki je dejal: "Vedno mi je bil všeč angleški nogomet in premier liga. To, da je Leicester vzpostavil stik z mano, me zelo veseli. Nekoč sem bil velik oboževalec Stevena Gerrarda in Didierja Drogbaja, zdaj pa obožujem Jamieja Vardyja. Čudovit je! Res si želim igrati z njim."

V nadaljevanju je še pojasnil, kaj ga pri Leicestru še privlači. "Ponosen bi bil, če bi lahko igral za Claudia Ranierija. Vodil je že nekatere velike klube, v Angliji pa je spisal zgodovino in postal legenda. Oba meniva, da je ekipa na prvem mestu. Vse bi storil, da bi pomagal Leicestru do zmage."