Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.05.2016 11:33:43
Deli članek:

WBA v čast žrtvam Hillsborougha obarval 96 sedežev v rdeče

vszi

Pri West Bromwichu so se pred dvobojem z Liverpoolom odločili za hvalevredno gesto. 96 sedežev na gostujoči tribuni z Liverpoolovimi navijači bo ostalo praznih.

Na štadionu Hawthorns se želijo pokloniti 96 žrtvam tragične nesreče s polfinala FA pokala leta 1989 med Liverpoolom in Nottingham Forestom v Sheffieldu in pozdraviti sodbo, ki je navijače oprala krivde za tisto strašno tragedijo ter jo naložila policiji.

96 v originalu modrih sedežev na štadionu West Bromwich Albiona so pred jutišnjo tekmo obarvali v rdečo barvo in na vsakega izmed njih zapisali ime ene od žrtev tragičnih dogodkov izpred 27 let. Sedeži v sektorju z Liverpoolovimi navijači bodo namenjeni njim, saj bodo ostali prazni.

WBA z gesto želi poudariti tudi vlogo družin pokojnih navijačev, saj so z oblastmi kar 27 let bile trdo bitko, da bi dokazale, da so bile za tragedijo krive nepravilnosti pri organizaciji dogodka. Po dolgih letih prizadevanj je bil njihov trud poplačan, saj je britansko tožilstvo 26. aprila letos razsodilo, da so k nevarnosti privedle policijske napake in da Liverpoolovi navijači s svojim vedenjem niso povzročili nesreče, kar pomeni, da so nezakonito izgubili življenje in da je za to nekdo odgovoren.

Dvoboj zadnjega kroga premier lige bosta West Bromwich in Liverpool odigrala jutri ob 16. uri.