Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.05.2016 09:57:17
Deli članek:

Van Gaal prepričan, da bi moral ostati

Reuters

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal se ne strinja z vsemi tistimi, ki ga v prihodnji sezoni ne želijo več videti na klopi angleškega velikana.

Nizozemec, ki je v dveh sezonah v Manchestru kljub velikim finančnim vložkom pustil bled vtis, ima pogodbo s klubom sklenjeno še za prihodnjo sezono, a so že kar nekaj časa glasne govorice, da moral svoje kovčke spakirati že po zaključku letošnje. Nekdanji strateg Ajaxa, Barcelone in Bayerna se s tem ne strinja.

»Mislim, da bi moral ostati tukaj tudi v naslednji sezoni. Takšno je moje mišljenje, bodo pa vodilni ljudje v klubu odločili, ali bo temu res tako,« je van Gaal povedal angleškim medijem in nato kljub zgodnjemu izpadu iz lige prvakov ter trenutnemu skromnemu petemu mestu izvlekel pozitive iz letošnje sezone. »Lahko osvojimo FA pokal in še naprej smo v igri za ligo prvakov. Koliko ekip se lahko pohvali s tem? Ne veliko. Vem kakšna so tu pričakovanja, a moramo biti realni. Naš cilj je bil, da se kvalificiramo v ligo prvakov,« je poudaril Nizozemec.

Rdeče vrage jutri čaka zadnji obračun v premier ligi, ko bo na njihovem Old Traffordu gostoval Bournemouth. United za preboj na četrto mesto nujno potrebuje zmago, ob tem pa bi moral njegov mestni tekmec City izgubiti v Walesu proti Swanseaju.