Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
14.05.2016 10:22:58
Deli članek:

Kje je in kaj počne Agim Ibraimi

Drago Wernig - TAKA

Kdo ve, kako bi se letošnje državno prvenstvo razpletlo, če bi imeli vijoličasti v zaključnih bojih na voljo prvega zvezdnika in najboljšega nogometaša Agima Ibraimija.

Bi makedonski reprezentant uspel Mariborčanom priigrati tri izjemno pomembne točke na tekmah z Rudarjem, Celjem in Koprom? Tega ne bomo nikdar izvedeli, kajti športni direktor Zlatko Zahović je s tistimi povsem neokusnimi in neprimernimi SMS-sporočili Makedonca odstranil iz moštva.

In kje je zdaj Ibraimi, kakšen je njegov status in ali bo vijoličasta desetica poleti poiskala nov klub? Za odgovore smo povprašali njegovega zastopnika Željka Bubala. "Agim je trenutno v Sloveniji, kjer dvakrat dnevno individualno trenira," je dejal Ibraimijev agent in odgovoril tudi na vprašanje, ali obstaja kakšna možnost, da bi vijoličasta desetica še kdaj zaigrala v mariborskem dresu: "Lahko potrdim, da Agim Ibraimi ob koncu sezone zagotovo zapušča Maribor, o tem ni nikakršnega dvoma."

Seveda nas je zanimalo, ali obstajajo kakšne konkretne ponudbe, ki so že prispele na Makedončevo mizo. "Obstaja precejšnje zanimanje, vendar o konkretnih imenih za zdaj, dokler še potekajo pogajanja, ne morem govoriti. Nekaj ponudb je tudi iz bolj eksotičnih držav, v katerih ponujajo zares bajno plačo, vendar Agim tja ne želi oditi, želi si namreč dokazati, da je še vedno resen igralec in da lahko igra v kakšni zelo močni ligi," je še dejal Bubalo.

Čeprav Ibraimijev zastopnik ni želel govoriti o konkretnih imenih, pa po naših informacijah Makedonca snubijo klubi iz Italije, Nemčije, Škotske in Švice, med tistimi, ki se zanj zelo resno zanimajo, je po naših informacijah tudi zagrebški Dinamo, katerega član je Ibraimijev bratranec Arijan Ademi, ki je trenutno sicer suspendiran. Dodajmo še to, da je po naših informacijah na Ibraimijeva vrata potrkala tudi kazahstanska Astana, ki je poslala kar dve ponudbi, ki sta bili finančno bojda zares odlični, vendar je mariborski vezist obe zavrnil.