Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
11.05.2016 11:02:54
Deli članek:

Benfica ga je dobila za smešno menjavo, prodala pa za 35 milijonov

Benfici je uspela še ena odmevna prodaja.

Portugalski prvoligaš Benfica je v zadnjem obdobju poskrbel za kar nekaj odmevnih prestopov, zadnjega svojega nogometaša je drago prodal nemškemu velikanu Bayernu.

Glede Renata Sanchesa je bilo napisanega že veliko. Talentirani mladenič je münchenskega velikana stal 35 milijonov evrov, z Bayernom pa je podpisal petletno pogodbo.

Za usluge portugalskega nogometaša se je zanimal tudi Manchester United, ki pa je klubu iz Lizbone ponudil šest milijonov evrov manj. Seveda je Benfica sprejela finančno boljšo ponudbo, zdaj pa se je v javnosti pojavila zanimiva zgodba, kako je do mladeniča sploh prišla.

Sanches je pri osmih letih začel igrati za Águias da Musgueiro, leto kasneje pa so ga prišli opazovati skavti Benfice. Opazovali so ga zgolj 15 minut, v tem času pa jih je navdušil do te mere, da so ga nemudoma zvabili v svojo nogometno akademijo.

Nadvse zanimivo pa je bilo plačilo klubu, za katerega je takrat igral Sanches. Benfica, ki je za 18-letnega nogometaša pred dnevi dobila 35 milijonov evrov, je Águias da Musgueiru v zameno poklonila 25 nogometnih žog. Da, prav ste prebrali. Ni šlo za kakšno denarno nadomestilo, ampak le za nekaj nogometnih rekvizitov, ki jih je klub takrat potreboval ...