Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković in Jurij Završnik
Andrej Miljković in Jurij Završnik
11.05.2016 08:57:53
Deli članek:

Čeferin: Navijači so res srce kluba. A to niso navijači, to so kriminalci!

Grega Wernig

Predsednik NZS Aleksander Čeferin o vseh problematikah v slovenskem nogometu. O sporu med Zahovićem in Ibraimijem, o rasistični opazki Nikolića, o potezah, ki jih vlečejo pri Mariboru in Olimpiji, o navijaških izgredih, o večnem derbiju in še o marsičem.

Če se vrnemo k sovražnemu govoru in famozni ničelni toleranci, je z Nikolićevim in Modrićevim prestopkom verjetno primerljiv tudi slavni SMS-prestopek Zlatka Zahovića, ki pa se ni znašel v obravnavi Nogometne zveze Slovenije?
Morda bi lahko razpravljali tudi o tem, kaj je hujše, a tega ne želim, saj ne bi imelo pravega smisla. Vsekakor pa je primerljivo po kriterijih skrajne neprimernosti in popolne primitivnosti, ki sta kristalno jasni in o katerih ni treba razpravljati. To sem pripravljen poudariti ob vsaki priložnosti, zato v primeru Zahović ničesar nisem prepuščal naključju. Čeprav popolnoma zaupam svojim sodelavcem, sem šel na neki točki še enkrat sam pogledat disciplinski pravilnik, kajti čutil sem, da bi bilo najbolj primerno, če bi oba kaznovali enako. Bilo bi tudi najlažje in najbolj upravičeno. Toda pristojni smo za dogodke v organizaciji Nogometne zveze Slovenije in za izjave, ki jih akterji dajo v zvezi s temi dogodki. Če bi bili pristojni za to, kar se je dogajalo med Zahovićem in Ibraimijem, bi bili pristojni tudi za to, če bi neki nogometaš nekega drugega nogometaša udaril v kakšnem lokalu. Za to je pri nas pristojna zgolj policija.

CELOTEN OBSEŽEN INTERVJU NA ŠTIRIH STRANEH SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.