Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
11.05.2016 08:24:50
Deli članek:

Teorije zarote: Bo kdo (in zakaj) pomagal Olimpiji? Je Maribor obljubil Celju pokal?

Grega Wernig

Kot v vsaki normalni državi po svetu, v kateri je nogomet šport številka ena, se ob izenačenem boju za naslov prvaka pojavljajo tako imenovane teorije zarote, oziroma da bo neki klub pomagal drugemu ali da bo neki klub skušal zagreniti življenje drugemu.

Seveda je za nogomet zelo pomembno, da je v tem trenutku v ospredju zanimanja celotne slovenske javnosti, ne samo športne. Po izjemnem zanimajo za sobotni večni derbi je zdaj obvezna tema pogovorov, kdo bo na koncu prvak. Ali bo Olimpija vzdržala pritisk in zmagala na vseh treh tekmah do konca?

Pa poglejmo nekaj teorij zarote, v katere, to moramo še enkrat poudariti, pa ne verjamemo.

CELJE BO OLIMPIJI PUSTILO ZMAGO
Lahko se spomnimo govoric, ki so se pojavile po prvem spomladanskem krogu (27. februarja), ko so Celjani zmagali v Mariboru z 1:0. Ta poraz vijoličastih je odnesel trenerja Krunoslava Jurčića, tisti teden po tekmi pa se je govorilo, da je Olimpija denarno nagradila igralce Celja oziroma jim je dala finančno spodbudo za dober rezultat. To je bilo dolgo v zraku, vendar ni nihče nikoli pisal o tem. Druga stvar, ki bi utegnila Celje povezati z Olimpijo ... 

VSE TEORIJE ZAROTE, KI SE V TEH DNEH POJAVLJAJO V JAVNOSTI, SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.