Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.04.2016 14:34:00
Deli članek:

Nagrada za najslabšo stavniško odločitev v zgodovini

vszi

Pred dnevi smo poročali o navijaču Leicester Citjya, ki je postal tarča posmeha v nogometnem svetu. Za to pa je kriva njegova stava, ki so jo označili za najslabšo v zgodovini.

Pred začetkom sezone angleškega prvenstva so poznavalci razmer Leicester Cityju napovedovali boj za obstanek. Temu primerno so ga ocenile tudi stavnice, ki so vsakomur, ki bi stavil na to, da bo Leicester prvak, za vloženi funt ponudile pet tisočakov.


Nekaj zvestih navijačev je seveda - verjetno bolj za šalo kot zares - stavo sprejelo in na omenjeni razplet prvenstva vplačalo kakšen funt. Leicester tri kroge pred koncem čvrsto drži vodilno pozicijo in skoraj nemogoče se zdi, da bi jo lahko izpustil iz rok.

Med tsitimi, ki so stavili na Leicestrov naslov prvaka, je bil tudi mladenič, ki je vložil pol funta, kar bi mu v primeru uresničitve smele napovedi prineslo 2500 funtov.

Toda ne, on se je odločil stavo izplačati že po prvem krogu, v katerem je njegova ekipa s 4:2 ugnala Sunderland. Stavnica mu je takrat izplačala 95 penijev, torej manj kot funt. In to zgodbo je pred nekaj dnevi v javnost poslala stavnica Ladbrokes.

Toda pri stavniški hiši so se odločili mladeniča za njegovo nerazumljivo potezo nagraditi in s tem vsaj delno omiliti njegovo 'izgubo'. "Odločili smo se, da mu ponudimo ogled ene tekme v naslednji sezoni, pri čemer bomo pokrili vse stroške, prav tako pa bo lahko brezplačno stavil na zmagovalca naslednje sezone angleškega prvenstva," so zapisali pri Ladbrokesu.