Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.04.2016 09:00:10
Deli članek:

Novi mojstrovini Zlatana Ibrahimovića (video)

Reuters

PSG si je že pred časom zagotovil naslov francoskega prvaka, sinoči pa je v 36. prvenstvenem krogu s 4:0 premagal še Rennes. Junak dvoboja je bil Zlatan Ibrahimović, ki je zadel dvakrat, oba zadetka pa sta vredna naše pozornosti.

Kapetan švedske izbrane vrste je prvič v polno meril v 54. minuti, ko mu je v zaključku akcije vnovič precej prav prišlo znanje borilnih veščin. Žogo je namreč v mrežo spet spravil na povsem svojevrsten način, ki je presenetil tudi gostujočega vratarja.

V drugo (in štiriintridesetič v sezoni) pa je bil uspešen v 78. minuti, ko je z levico s približno dvanajstih metrov okroglo usnje s pomočjo prečnika pospravil v Rennesov gol.

Toda tokrat ne smemo niti mimo preostalih dveh zadetkov. Prvega je v 50. minuti dosegel Maxwell, ki je atraktivno zaključil lepo akcijo Parižanov. Pri tem je enega izmed gostujočih branilcev atraktivno preigral med nogama in se praktično povsem sam znašel iz oči v oči z vratarjem ter ga matiral.

Končni rezultat pa je že v sodniškem podaljšku postavil Edinson Cavani, ko je po lepi akciji nekoliko s strani zadel daljši kot tekmečevih vrat.