Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.04.2016 08:18:12
Deli članek:

Želel je, da ga kaznujejo, in želja se mu je uresničila

Reuters

Kontroverzni predsednik Palerma, ki je znan po tem, da trenerje menja kot po tekočem traku, je zdaj poskrbel za jezo pri italijanski nogometni zvezi (FIGC).

Maurizia Zamparinija je namreč kaznovala domača nogometna organizacija, ki mu je naložila 20-dnevni suspenz, poleg tega bo moral plačati še 18 tisoč kazni, kar velja tudi za njegov klub.

Razlog za kazen so bile besede, ki jih je Zamparini februarja po volitvah za predsednika svetovne nogometne zveze (Fifa) izrekel o novem predsedniku tega organa Gianniju Infantinu. Zanj je dejal, da je bil na omenjenih volitvah izvoljen samo zato, "ker je kupil več glasov".

"Sistem vodenja Fife se z njegovo izvolitvijo ne bo spremenil, saj je bil Infantino vodja birokratov v tej organizaciji," je na videoposnetku na spletni strani www.mediagol.it dejal prvi mož Palerma, ki je ob tem še dodal: "Če je bil izvoljen, je bil samo zato, ker je kupil več glasov kot šejk."

Infantino je na volilnem kongresu v Zürichu, ko se je peterica kandidatov potegovala za naslednika Seppa Blatterja, v drugem krogu prejel 115 glasov, njegov protikandidat bahrajnski šejk Salman bin Ibrahim Al Khalifa pa 88.

Zanimivo je, da je Zamparini, ki je znan po tem, da je brez dlake na jeziku, že vnaprej povedal, da bodo komentarji dvignili veliko prahu. "Upam, da me bodo suspendirali zaradi teh besed. Zame bi bila to čast," je takrat dejal Zamparini, ki je na predsedniški funkciji pri Palermu, katerega člana sta tudi občasna slovenska reprezentanta Aljaž Struna in Siniša Anđelković, od leta 2002.

Kot smo omenili že v začetku zapisa, je Zamparini pravi rekorder po številu menjav na trenerski klopi. Samo v letošnji sezoni se je v Palermu zvrstilo osem trenerjev, kot zadnji je na začetku aprila prišel Davide Ballardini, v 29 letih, odkar se ukvarja z nogometom, pred Palermom je bil predsednik Venezie, se je vsega skupaj 57-krat odločil za zamenjavo na klopi.

Palermo je tri kroge pred koncem italijanskega državnega prvenstva na 18. mestu in za rešilnim sedemnajstim, na katerem je Carpi z Vidom Belcem v vratih, zaostaja za tri točke.