Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2016 15:15:07
Deli članek:

Tri tekme prepovedi Simeoneju za nekaj, ... česar ni naredil!?

Reuters

Disciplinska komisija španske nogometne zveze je močno udarila po trenerju Atletica, ki v tej sezoni španske lige sploh ne bo več mogel voditi svojega moštva.

Ob zmagi Atletica nad Malago je nekdo s klopi rdeče-belih Madridčanov na igrišče poslal odvečno žogo, ki je prekinila tekmo in ukradla nekaj časa. Še zdaj ni povsem jasno, kdo je bil krivec, zagotovo pa je na igrišče ni brcnil ali vrgel trener drugouvrščene ekipe španskega prvenstva in polfinalista lige prvakov Diego Simeone.

Je pa Argentinec, ki je verjetno celo vedel, kdo je krivec, prevzel odgovornost, za kar ga je sodnik poslal na tribuno. Sama izključitev pa ne bi bila tak problem, če se na trenerja in njegovo čast ne bi spravila disciplinska komisija. Za njegov prestopek oziroma za prevzemanje odgovornosti za prestopek drugega so ga kaznovali s kar tremi tekmami prepovedi.

To pomeni, da Simeone našega vratarja Jana Oblaka in njegovih soigralcev ne bo mogel voditi na nobenem od preostalih srečanj, na katerih bodo lovili naslov španskih prvakov. Atletico je točkovno izenačen z vodilno Barcelono in ima malce lažji spored, kazen pa je zanj zagotovo zelo hud udarec.