Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2016 12:18:55
Deli članek:

Hummels očitno odhaja k Bayernu

vszi

Eden najboljših branilcev na svetu in stalni nemški reprezentant Mats Hummels bo po koncu letošnje sezone po vsej verjetnosti zapustil vrste Borussie iz Dortmunda.

O tem poroča nemški Bild, ki je razkril tudi podrobnosti pogodbe in cene, ki jo bo moral njegov novi delodajalec odšteti za svetovnega prvaka iz leta 2014, ko je odigral eno vidnejših vlog za svojo državo.

Edina težava, ki bi jo lahko imel Mats Hummels ob morebitni prodaji, je prav novi delodajalec, ki bo bržkone kar Bayern in Münchna. Bavarci naj bi za 27-letnega Hummelsa odšteli 30 milijonov evrov in mu zagotovili 10 milijonov evrov letne plače, pogodbo pa naj bi sklenil za štiri sezone. 

Doslej so se oglasile že vse vpletene strani, tako Dortmundčani, Bavarci in ne nazadnje tudi sam Hummels. Karl-Heinz Rummenigge je potrdil, da so v pogovorih s svojimi tekmeci, medtem ko tega niso zanikali niti črno-rumeni na čelu s Heinz-Joachimom Watzkejem, ki se pripravljajo za življenje brez dolgoletnega stebra obrambe. 

Hummels, ki je svojo športno pot začel prav pri bavarskem gigantu, pa je ob vsem tem dejal naslednje: "To je zelo zahtevna situacija in ko bom sprejel končno odločitev, boste vsi razumeli, zakaj je bila odločitev tako zahtevna," je povedal za Sky sports Germany. "Postavil sem si datum, a bom zadržal zase. Odločitev me stane vsaj pol ure razmišljanja pred spanjem, in sicer že nekaj tednov, saj so okoliščine zame zelo zahtevne," je še zaključil Hummels.

Reuters