Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.04.2016 17:51:09
Deli članek:

Tak bo novi Camp Nou: 105.000 mest čistega užitka! (foto in video)

V Barceloni so predstavili projekt temeljite prenove kultnega stadiona Camp Nou. Predstavitev na fotografijah in video posnetku jemlje dih.

Na predstavitvi so dan po veličastni zmagi 8:0 nad Deportivom in vzpostavitvi nadzora nad dogajanjem v španskem prvenstvu sodelovali nogometaši Barcelone, trener Luis Enrique in vodstvo kluba, s predstavljenim projektom pa so vsi izjemno zadovoljni. Kaj ne bi bili, ko pa gre za megalomanski načrt samih presežkov. 

Ko bodo dela končana, bo sprejel kar 105.000 gledalcev, s čimer bo s še večjim naskokom največji nogometni stadion v Evropi, njegova posebnost pa bodo družabne terase ob tribunah in pa skorajda popolna prosojnost, zaradi katere bo od zunaj mogoče videti vanj, s tribun pa celotno mesto. Od gora do morja, kot pravijo snovalci. 

"To so naše sanje, ki so odprte svetu," se glasi geslo projekta, znani pa so tudi že časovni okvirji del na objektu, ki bo imel tudi poseben predel, v popolnosti posvečen umrli legendi Johannu Cruyffu. Dela se bodo začela leta 2017 in bodo končana leta 2021, prav neverjetno pa je, da v tem času kapaciteta stadiona ne bo nikoli padla pod 95.000.

Galerija