Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.04.2016 16:39:44
Deli članek:

Še en klub vrgel trnek proti Mourinhu

Po decembrskem slovesu Joseja Mourinha od Chelseaja, se ves čas ugiba o tem, kje bo kontroverzni Portugalec nadaljeval kariero.

Povezovali so ga že z mnogimi klubi, nazadnje so bile najbolj glasne govorice, da bo odšel v Manchester United. Toda z Otoka prihajajo novice, da mu je zdaj zelo zanimivo ponudbo poslal še en zelo bogat evropski klub. Gre pa za aktualnega francoskega prvaka PSG.

V stik z Mourinhovim zastopnikom Jorgejem Mendesom naj bi stopil kar predsednik pariškega kluba Nasser Al-Khelaifi, ki je močno razočaran zaradi izpada PSG-ja v četrtfinalu lige prvakov. Tudi francoski mediji so s precej hudimi naslovi pospremili slovo svojega prvaka od najmočnejšega klubskega tekmovanja, iz katerega ga je izločil Manchester City.

Čeprav je trener Laurent Blanc s Parižani pred kratkim podpisal novo dveletno pogodbo, se zdi, da novega dogovora vendarle ne bo oddelal v celoti in da bi se lahko poslovil že v kratkem.

Mourinha naj bi vseeno (veliko) bolj privlačila možnost, da bi se preselil na Old Trafford, kjer se bodo po koncu sezone odločili o prihodnosti zdajšnjega šefa strokovnega vodstva Louisa van Gaala, toda tudi vodenje PSG-ja bi lahko bila zanj zelo zanimiva opcija.

Mourinho je v pogovoru za Sky Sports pred dnevi zanikal, da je z Unitedom prišlo do kakršnegakoli dogovora. "Vedno me povezujejo z različnimi klubi, toda poleti bom imel službo. V tem trenutku vam lahko zagotovim, da nisem v stiku z nobenim klubom," je bil odločen. Znano pa je, da je Portugalec z Al-Khelaifijem v zelo dobrih, lahko bi rekli kar prijateljskih odnosih in da ga je slednji v preteklosti že dvakrat skušal prepričati, da pride v njegov klub. Katarec je namreč prepričan, da je prav 53-letni strokovnjak tisti, ki lahko uresniči njegovo veliko željo in PSG popelje do naslova evropskega prvaka.

Za zdaj v Parizu molčijo o namigovanjih, na katera so se odzvali s pričakovanim 'brez komentarja'.