Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.04.2016 19:23:43
Deli članek:

Bo Leicester v bitki za naslov prejel skorajda najhujši možen udarec?

Reuters

Leicester Cityju se v bitki za naslov angleškega prvaka ne piše nič dobrega.

Jamie Vardy je že res tudi na tekmi z West Ham Unitedom zabil gol, toda kljub vsemu je bil velik tragik Leicester Cityja. Napadalec, ki v tej sezoni igra v izjemni formi, je bil namreč v drugem polčasu izključen, potem ko je sodnik ocenil, da ga je poskušal pretentati s padcem v kazenskem prostoru. Vardy se je po dosojenem prekršku njegovemu klubu v škodo sila razjezil, tako zelo, da mu zdaj grozi precej huda kazen. Toda ne zaradi rdečega kartona, ampak zaradi grdih besed, ki jih je izrekel sodniku.

Angleška nogometna zveza je proti njemu sprožila postopek zaradi neprimernega obnašanja, če bo spoznan za krivega, bo 29-letnik skoraj zagotovo prejel kar ostro oziroma ostrejšo kazen, kot bi jo, če ne bi ugovarjal. Zagotovo bo zaradi izključitve počival najmanj enkrat, zaradi ugovarjanja pa se zna zgoditi, da bo dobil še dodatno tekmo prepovedi igranja.

In ker je sezona tik pred zaključkom, je za četo Claudia Ranierija to sila neprijetna novica. Če bo Vardy res počival dvakrat, bodo lisice na tekmah s Swansea Cityjem in Manchester Unitedom pač pogrešale napadalca, ki je v tej sezoni premier lige v polno meril že 22-krat, kar je dovolj, da si s Harryjem Kanom deli prvo mesto lestvice strelcev.