sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

gv
gv
0 18.04.2016 14:05:25

Mandarić: Nikolić zapušča Olimpijo

alesfevzer.com
Predsednik Olimpije Milan Mandarić je na tiskovni konferenci sporočil, da Marko Nikolić ni več trener ekipe.

Nikolića je pred dnevi disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj kaznoval s prepovedjo dostopa do garderob in uradnega tehničnega prostora na sedmih nogometnih tekmah, kar je pomenilo, da do konca sezone ne bi več vodil vodilne ekipe Prve lige Telekom Slovenije.

Odločitev ni bila lahka, ampak kot predsednik nisem imel drugih možnosti, da bi spregledal to dejanje, ki ga ne moremo oprostiti. Sporazumno smo se odločili, da odstopi z mesta trenerja. Marko je dober trener, ampak je naredil veliko napako.
MILAN MANDARIĆ

Vzrok za prepoved je bil dogodek iz 29. prvenstvenega kroga, med Olimpijo in Zavrčem je ob zadetku svojega moštva v 93. minuti z opazko, ki spodbuja in razpihuje rasno nestrpnost, komentiral reakcijo igralca svoje ekipe.

Disciplinski postopek, ki je bil uveden zaradi domnevnega nešportnega in neetičnega vedenja Nikolića, se je oprl na televizijski posnetek, s pomočjo katerega je bilo nedvoumno ugotovljeno, da je Nikolić proslavljanje izenačujočega zadetka svojega igralca, Blessinga Elekeja, pospremil z neprimernim glasnim vzklikom "vidi idiota crnog" v slovenščini, "poglej idiota črnega").

Olimpija je konec tedna zmagala v Domžalah z 1:0, Nikolić je tekmo spremljal s tribune, na klopi pa je vlogo trenerja namesto njega opravljal pomočnik Radoje Smiljanić. Ljubljančani imajo sicer šest krogov pred koncem prvenstva dve točki naskoka pred branilcem naslova Mariborom.

"Odločitev ni bila lahka, ampak kot predsednik nisem imel drugih možnosti, da bi spregledal to dejanje, ki ga ne moremo oprostiti. Sporazumno smo se odločili, da odstopi z mesta trenerja. Marko je dober trener, ampak je naredil veliko napako. Že dolga leta sem v nogometu, imam veliko izkušenj, ampak v takšnem položaju še nisem bil. Olimpijo sem prevzel, ker vidim velik potencial tako v Sloveniji kot v Evropi. Moramo biti močni, čvrsti in pokazati pravi karakter. Olimpija mora biti vzor in primer, kako se obnašati v športu in to je eden od razlogov, da smo morali to storiti. Napake je potrebno plačati," je uvodoma povedal Mandarić in nadaljeval: "Položaj ni prijeten. Verjamem, da se bomo spet osredotočili na cilje in da nam bo uspelo. Pred nami je še šest tekem, na katerih moramo zmagati in na koncu osvojiti prvo mesto. Danes smo imeli sestanek z Markom (Nikolićem) in igralci, v naslednjih dnevih bomo pa videli, kako in kaj."

Značke: nikolić, olimpija

Članki iz rubrike