Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.04.2016 11:42:36
Deli članek:

S črnimi obrazi proti rasizmu

fb

Člani nemškega nogometnega kluba Deinster SV so se na precej nenavaden način odločili, da v vset pošljejo sporočilo proti rasizmu.

Na družbena omrežja in na spletno stran so dali fotografijo na kateri si vsi obrazi nogometašev potemnjeni, tako da so videti kot temnopolti nogometaši.   
Za to potezo so se odločili, ko so nestrpneži napadali njihovega igralca Emada Babikerja, ki je begunec iz Sudana.
Babiker sta prejšnji teden med velikonočnim praznovanjem pretepla dva mladeniča. Sudanec sicer ni bil resneje poškodovan, nasilneža pa sta mu prizadejala nekaj podpludb in veliko modrico na očesu. Babiker je bil po incidentu precej prestrašen in je želel zapustiti klub.
V klubu so izjavili, da je bil napad na njihovega igralca na rasni osnovi, kar je precej razjezilo igralce, ki so s fotografijo izrazili solidarnost do sudanskega begunca.    
"To je zelo žalostno. Nasilje nad begunci je ogabno," je klub objavil na svojem profilu na facebooku. "Igralci so s to potezo hoteli izraziti svoje mnenje, da so vsi enaki, ne glede na barvo kože," je dejal predstavnik za medije Frank Sandmann.
Babiker se je potem v četrtek vrnil na trening in bil ganjen nad odzivom soigralcem in tudi podporo, ki jo je bil deležen na družbenih omrežjih.