Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.04.2016 18:04:54
Deli članek:

Ogorčen Benedejčič o podlih portugalskih trikih

Drago Wernig - TAKA

Slovenska reprezentanca do 19 let je zaradi nastopa na evropskem prvenstvu ostala tudi zaradi zakulisnih igric.

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je ostala na pragu raja, brez nastopa na evropskem prvenstvu je ostala šele v zadnjem krogu, ko je morala priznati premoč Portugalski. Slednja je bila gostiteljica turnirja, odločilno tekmo pa je dobila z rezultatom 3:1. Če bi se tekma končala z remijem, bi bilo za Slovence to dovolj, a kot pravi selektor Igor Benedejčič, je bil nasprotnik preprosto premočan. Toda ne zgolj na igrišču, tudi v zakulisnih igricah.

"Obračun s Portugalsko smo igrali na drugem igrišču, kot je bilo predhodno določeno. Ta zelenica je bila pripravljena po okusu gostiteljev, mi pa smo bili že tako izdatno oslabljeni. Za nameček smo prejeli neregularen prvi zadetek, saj so Portugalci tik pred tem na sredini igrišča storili očiten prekršek, kar so videli vsi na stadionu," je vidno nezadovoljen nekdanji trener Interblocka, ki je hkrati pristavil: "Portugalska je zelo dobra reprezentanca in gre na evropsko prvenstvo zasluženo, vendar po mojem mnenju ne potrebuje zunanje pomoči."

Ne glede na vse je Primorec ponosen na svoje varovance: "Fantom kapo dol, zaslužijo si vse čestitke, saj so v svetli luči prikazali Slovenijo. Naredili smo fenomenalen rezultat. Prvi del kvalifikacij smo končali na prvem mestu, v elitnem krogu kvalifikacij pa smo končali kot drugi. Ta generacija ni veljala za najbolj perspektivno, vendar so fantje dokazali prav nasprotno, saj kar osem mesecev niso izgubili tekme."