Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
01.04.2016 17:38:27
Deli članek:

Novinarski natečaj: Z nami na finale lige prvakov

Nikola Miljković

Ste stari med 12 in 14 let ter verjamete, da imate novinarsko žilico?

Potem ste kandidati za zmago na pričujočem novinarskem natečaju. Če vam bo uspelo, se boste v organizaciji Gazproma pridružili mladim nogometašem Maribora in novinarju Ekipe SN na otroškem forumu v Milanu med 26. in 28. majem. Predvsem pa si boste na tribunah stadiona Giuseppe Meazza ogledali finalno tekmo elitne lige prvakov.

Ekipa SN kot edini slovenski medijski partner projekta Nogomet za prijateljstvo (v izvirniku Football for Friendship) razpisuje natečaj za mlade slovenske pisce, pri čemer bomo najboljšega med njimi pod pokroviteljstvom Gazproma vzeli s seboj v Milano; jasno, s popolnoma kritim prevozom, bivanjem, prehrano in vstopnico za ogled velikega finala lige prvakov. 

Zmagovalec natečaja bo torej kot eden od predstavnikov naše države postal aktiven del projekta Nogomet za prijateljstvo, ki se je začel pred tremi leti v Londonu, predlani v Lizboni je prvič vključeval po enega mladega novinarja iz vsake države udeleženke in se v tem duhu s še večjim številom držav nadaljeval tudi lani v Berlinu.

Naš predlanski zmagovalec Luka Melinc doživetij iz portugalske prestolnice ne bo pozabil nikoli, enako velja za našega lanskega zmagovalca Žana Mencingerja in njegove izkušnje iz glavnega mesta Nemčije, zdaj pa je čas, da izberemo njunega naslednika, ki ga bo velikanska čast doletela letos.

POGOJI IN NAVODILA
Kako bomo to storili? Sestavili bomo posebno komisijo, v kateri bodo predstavniki medijskega partnerja (torej mi), predstavniki organizatorja in predstavniki Nogometne zveze Slovenije kot podpornice in partnerice projekta. Ta komisija pa bo izbrala najboljše besedilo in s tem najboljšega mladega novinarja, ki bo z nami potoval v Milano, deloval v otroškem medijskem središču na otroškem forumu in si, pozor, v živo ogledal tekmo vseh tekem. Še pomembnejše vprašanje pa je, kaj morate za sodelovanje v natečaju storiti. Seveda poleg tega, da morate biti stari najmanj 12 in največ 14 let in da vam za sodelovanje na forumu angleščina nikakor ne sme biti tuja.

Na elektronski naslov slovenia_press@footballforfriendship.com morate najpozneje 10. aprila ob 23:59 poslati svoj novinarski izdelek v sliki in besedi ter nekaj osebnih podatkov: ime, priimek, rojstni datum, domači naslov in telefonsko številko vsaj enega od staršev. Naloga vsakega sodelujočega pa je v slovenskem (kar je letošnja novost) jeziku spisati čim bolj domiseln, čim bolj zanimiv, čim bolj zabaven intervju z vrstnikom (pozor, vrstnikom), ki je bodisi mlad nogometaš bodisi zagrizen nogometni navijač.

Obseg intervjuja naj bo med 4000 in 6000 znaki vključno s presledki. Pri celotnem izdelku pa morate upoštevati osem načel gibanja Nogomet za prijateljstvo, ki so: tradicija, mir, prijateljstvo, zmaga, zdravje, enakost, poštenost in predanost. Ta načela morate proučiti, o njih razmisliti in jih s ciljem širjenja vsega dobrega v nogometu, športu ter življenju nasploh čim bolj domiselno uporabiti pri svojem delu.