Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
24.03.2016 15:58:20
Deli članek:

Ugaša najstarejši španski klub, ki je še pred leti slavil na Bernabeu

Pred 127 leti sta dva Britanca v Španiji ustanovila klub, ki je do zdaj veljal za najstarejšega v tej državi. Zdaj počasi ugaša.

Leta 1889 sta dva Britanca v andaluzijskem mestu ustanovila klub z imenom Huelva Recreation Club, ki se je kasneje preimenoval v Recreativo Huelva. Zdaj pa mu grozi propad.

Recreativo trenutno igra v tretji španski ligi, v zadnjih letih pa je dolg kluba narasel na neverjetnih 20 milijonov evrov. Večinoma gre za dolgove državi, toda če v bližnji prihodnost ne bo kakšne zajetne finančne injekcije, potem se bo moralo vodstvo kluba soočiti z najhujšim scenarijem in zapreti vrata. 


"Pred dvema letoma so nam zaprli račun, ker nismo plačevali davka. Od takrat ne prejemamo plače, ne moremo niti podpisati pogodb z novimi igralci. Trenutno imamo v članski ekipi le 14 igralcev, v ligi igramo z mlajšimi nogometaši iz naše rezervne ekipe," opisuje nastali položaj najstarejši igralec moštva Antonio Nunez.

Nogometaš, ki je leta 2006 s klopi pospremil verjetno največjo zmago tega kluba. Recreativo je v Madridu na stadionu Santiago Bernabeu premagal Reala s 3:0, za katerega so takrat igrali Raul, Ronaldo, Beckham, Carlos in ostali.

Torej natanko deset let kasneje je klub na robu prepada, v mestu z 150.000 prebivalci pa na vidiku ni prave rešitve. Nad tem dejstvom je zelo razočaran tudi predsednik navijaške organizacije Jose Antonio Cabrera, ki je dejal: "To je mesto, kjer se je nogomet v Španiji začel. Zaradi tega smo zelo ponosni. Če bo klub ugasnil, potem bo to državna katastrofa. Če se to lahko zgodi Recreativu, potem se lahko vsem."