Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
24.03.2016 13:59:04
Deli članek:

Največji Barcelonin zamudnik je ...

Španski dnevnik Sport je obelodanil zanimiv seznam, ki razkriva, kateri nogometaši Barcelone so največji zamudniki in koliko jih to zamujanje sploh stane.

Tej temi so pri katalonskemu dnevniku namenili celo naslovnico, vsekakor pa razkriva zanimiv vpogled v dogajanje, ki se dogaja za vrati Barcelone. Vsak član, ki zamudi na trening, ga najprej doleti kazen v višini 200 evrov, vsak naslednji tovrstni prestopek pa se kaznuje s pribitkom dodatnih 200 evrov. Torej, če zamudi tudi na drugi trening, mora v klubsko blagajno tako skupno nakazati 600 evrov.

Podobno se kaznuje tudi zamujanje na zbor pred tekmo, le da je kazen precej višja. Prvo takšno zamujanje na zbor, pa čeprav le za minuto, se kaznuje s 400 evri, za vsak naslednji takšen prekršek pa je kazen štirikrat višja. Za prvi prekršek mora tako nogometaš odšteti 400, za drugega 1600, tretjega 6400 in tako dalje.

In kdo je največji grešnik v vrstah katalonskega velikana? To je osrednji branilec Gerard Pique, ki je v letošnji sezoni zbral že za 6200 evrov kazni. Drugi največji grešnik je Brazilec Neymar, ki je zbral 1200 evrov tovrstnih kazni, dvesto evrov manj bo moral v klubsko blagajno nakazati Adriano, na četrtem mestu pa je Arda Turan (600 evrov).

Nogometaši Barcelone so s kaznimi za zamujanje do zdaj vsako leto prekoračili znesek 10.000 evrov, na koncu leta pa kapetan ekipe določi, kateri dobrodelni ustanovi ga bodo namenili. In še majhna zanimivost, takšen sistem je leta 2010 uvedel bodoči trener Manchester Cityja Pep Guardiola.