Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.03.2016 20:01:51
Deli članek:

Bezjak prekinil sušo na prijateljskih tekmah (foto)

Nikola Miljković

Na zadnjih petih prijateljskih tekmah slovenska reprezentanca ni uspela zadeti, tokrat pa je urok na tekmi z Makedonijo prekinil Roman Bezjak.

Slovenija je na četrti medsebojni tekmi z Makedonci prvič zmagala. V Kopru se je s številnimi novinci predstavila v zelo spodobni luči, si priigrala kar nekaj priložnosti, junak tekme pa je bil Roman Bezjak, ki je dosegel edini gol na tekmi.

Katanec je tekmo začel z dodobra spremenjeno postavo v primerjavi s prejšnjim obdobjem. V osrčju obrambe je mesto dobil Aljaž Struna, na desnem bočnem položaju Nejc Skubic, v zvezni vrsti Miha Zajc in malce naprej Benjamin Verbič, v konici napada pa Roman Bezjak.

Slovenci, ki so igrali v novih dresih v svetlomodri in beli kombinaciji, so imeli v prvem polčasu rahlo pobudo na igrišču, bili uvodoma nevarnejši po desni strani s Skubicem, prva strela pa so sprožili Makedonci prek Gorana Pandeva, ki je v osmi minuti meril mimo gola z roba kazenskega prostora, in Agima Ibraimija, ki je štiri minute pozneje sprožil od daleč, a Janu Oblaku ni povzročil veliko dela.

Nikola Miljković

Dotlej najlepšo priložnost so v 18. minuti zapravili gostitelji, po akciji Zajca, ki je žogo oddal Josipu Iličiću se je po podaji slednjega sam pred Stoletom Dimitrievskim znašel Bezjak, a je bil makedonski vratar uspešnejši, tako kot v 32. minuti, ko je obranil strel slovenskega napadalca z glavo po podaji iz kota.

Tri minute zatem je Iličić na desni strani kazenskega prostora lepo iz igre vrgel svojega čuvaja Leonarda Žuto, zaključni strel pa je bil premalo natančen. V 39. minuti je imela Slovenija novo lepo priložnost, ko je Verbič malce z desne strani v kazenskem prostori podal pred vrata, gostujoči vratar je žogo po nizki podaji zgrešil, za njim pa tri metre pred praznim golom tudi Bojan Jokić.

Arsen Perić

V 53. minuti je s približno 20 metrov Valter Birsa meril previsoko, Aleksander Trajkovski pa je nekaj minut pozneje na drugi strani žogo poslal v Oblakovo naročje. V 58. minuti pa je Slovenija povedla. Verbič je prodrl proti kazenskemu prostoru, nato žogo na kratko oddal na svojo levo stran do Bezjaka, ki je zadel v nasprotni kot makedonskega gola.

Zajc je v 71. minuti prišel naslednji do strela, a žogo poslal čez gol z roba kazenskega prostora. Pri Makedoncih je enega redkih strelov v 81. minuti s prostega strela sprožil Aleksandar Trajkovski, toda Oblak je bil na mestu. Makedonci so v zadnjih trenutkih tekme sicer pritisnili, a je ostalo pri zmagi Slovenije.