Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.03.2016 17:41:38
Deli članek:

Legendarnemu Buffonu rekord, a tudi obžalovanje

Reuters
Gigi Buffon

Gianluigi Buffon je postavil novi rekord italijanskega prvenstva.

Italijanski nogometni velikan Juventus je, potem ko se je sredi tedna poslovil od lige prvakov po dramatični tekmi z Bayernom, dobil nekaj zadoščenja v današnjem obračunu proti Torinu. Vratar Gianluigi Buffon je namreč popravil rekord serie A v nepremagljivosti.

Prejšnji rekord je imel vratar Milana Sebastiano Rossi iz leta 1994 z 929 minutami, v katerih ni prejel gola, Buffon pa je ta dosežek popravil že po nekaj minutah dvoboja z mestnim tekmecem.

Ker ni dobil gola v uvodnih štirih minutah, je bil rekord že njegov. Buffon je pozneje sicer klonil, v 48. minuti tekme je z bele točke zadel Andrea Belotti, ki je znižal na 1:2, tako da se je Buffonov niz nepremagljivosti končal pri 973 minutah. Juventus je zmagal s 4:1, zadeli so dvakrat Alvaro Morata, Paul Pogba in Sami Khedira. Prav zaradi prejetega gola je pri Buffonu zagotovo prisotno tudi obžalovanje, če bi zdržal še malce več, bi postal prvi vratar v zgodovini italijanske lige, ki bi presegel magično mejo 1000 minut brez prejetega gola.

Pred današnjo tekmo Buffon v domačem prvenstvu ni prejel zadetka že na desetih tekmah. Doslej zadnjega mu je zabila Sampdoria 10. januarja.